Sunati-ne! 0371.231.020 (Luni-Vineri 8-22, weekend 8-16)

Despre Uleiul de Cocos Bio, Virgin

Palmierul de cocos este un arbore tropical, cu frunze lungi, penate sau in evantai. Inaltimea acestuia ajungand pana la 30 m. Acesta face tot anul fructe.

Atunci cand nucile de cocos ajung la maturitate sunt decojite, apoi se taie in bucati mai mici pulpa alba, acestea se pun la uscat astfel incat o parte din apa sa se evapore.

Dupa ce s-au uscat bucatile de nuca de cocos se trec printr-o presa, acesta fiind procesul in care este separata grasimea de pulpa.

Uleiul de cocos provine din Filipine, acesta este strans intr-un vas din care este pompat cu ajutorul mai multor materiale textile, ce il filtreaza, ajungand in final un ulei pur, fara impuritati, pastrand cele mai multe elemente din fructul de cocos.

Uleiul de cocos se obtinut prin prima presare la rece.

Acesta arata ca un lichid translucent la peste 24°C se intareste sub aceasta temperatura si devine alb.

Acesta are un miros specific, placut.

Uleiul de cocos este folosit pentru ten, scalp, buze sau piele. Datorita absorbirii rapide acesta lasa pielea matasoasa, este noniritant, potrivit de asemenea si pentru pielea copiilor. Este un produs natural ce are un parfum fin exotic.

Beneficii

  • Uleiul de cocos inmoaie pielea astfel incat buzele uscate si crapate devin hidratate.
  • Este un adevarat rasfat pentru orice tip de piele, oferindu-i hidratare pielii si catifelare.
  • Protejeaza pielea, o hraneste si o calmeaza astfel incat poate sa ajute la vindecarea pielii ce poate sa fie afectata de rani usoare.
  • Ingrijeste cu delicatete pielea iritata, pielea lipsita de elasticitate ajutand de asemenea si la calmand pielii deranjate de mancarimi.
  • Ingrijeste scalpul, hidrateaza si hraneste parul ajutand la regenerarea si cresterea parului. Este un bun stimulent pentru par. Parfumul lui lasa un miros placut. Conditionarea parului buclat, rebel. Aplicarea externa deasa de ulei de cocos imbunatateste ameliorarea simptomelor eczemice.

Aplicare

Uleiul de cocos se poate aplica:

  • - direct pe piele sau ca adaos in compoziti cosmetice
  • - imediat dupa baie sau dus, formeaza un strat protector si izoleaza in piele umiditatea refacand filmul hidrolipic
  • - direct pe par sau in amestec cu alte ingrediente ajutand astfel la o hidratare a pieli si parului, prevenind uscarea acestora.
  • - pentru buzele uscate si crapate se aplica cateva picaturi de ulei de cocos direct din recipient sau amestecat cu propolis sau diverse extracte
  • - la pielea intarita, gen genunchi, coate sau calcaie uscate se aplica prin frecare acestea.
  • - pentru scalp si par aplicarea se face inante de samponare, se pun cateva picaturi pe scalp si se maseaza cateva minute.
  • - ca masca de par, se aplica dupa spalarea parului, o cantitate mai mare pentru a putea actiona pe timpul noptii. Se acopera parul cu un prosop. Pana dimineata acesta va avea timp sa actioneze, parul se va spala dimineata.
  • - ca si ulei de masaj, uleiul de cocos Mayam se aplica direct din recipient sau in combinati cu alte uleiuri esentiale specifice, beneficiind astfel de relaxare si indepartarea stresului.
  • - se poate aplica direct sau cu alte ingrediente specifice pe piele inainte de expunerea la soare, pentru a proteja impotriva efectelor nocive ale razelor solare.
  • - se poate aplicarea si dupa expunerea la soare pentru a ajuta pielea, pentru a o calma si a-i oferii hidratare

Detalii despre pastrare si siguranta

Pastrare: Este un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza intr-un mediu ambiant, sub 25°C. Acesta trebuie ferit de lumina si umezeala, in recipentul original. Acesta poate fi pastrat la frigider.

Date de siguranta: Este non-iritant, non-toxic, non-alergizant, non-sensibilizant. Acesta este pentru uz extern!

Comanda